Špagety s máslovou dýní
Jak jsem již napsala, vaření je pro mě veliký relax. Je to asi dané i tím, že nemusím vařit denně, není to pro mě povinnost, tak vařím, když mám na to náladu a čas si s jídlem pěkně vyhrát. Hospodyňky, které vaří teplé večeře a každý víkend musí vymyslet a vytvořit oběd s polévkou a sladkou tečkou ke kávě mají můj neskonalý obdiv.
V zápalu dýňové sezóny jsem si nedávno koupila dýni máslovou, se kterou jsem neměla žádnou zkušenost. Co s ní? Rozhodla jsem se pro zajímavý recept na špagety s touto oranžovou nádherou Těstoviny s máslovou dýní. Zdroj: apetitonline.cz
Největší pakárna byla dýni oloupat a škrabkou na brambory vytvořit proužky. Asi mě zítra bude bolet ruka 🙂.
Nicméně doufám, že vás tohle posilovací cvičení neodradí, protože výsledek za to rozhodně stojí. Je to dobré, lahodí to oku a jak konstatovala moje maminka, je to “něco jiného”.

Došla jsem k závěru, že tento recept by se obešel i bez špaget. Mňamózní bude máslová dýně upečená v troubě, okořeněná po italsku a posypaná tou úžasnou česnekovou strouhankou a parmazánem, zakápnutá olivovým olejem.
Proč podlehnout dýňové mánii se dozvíte zde: Co nevíte o dýních. Zdroj: blendea.cz