I tesař amatér se někdy utne

Nepovažuji se v kuchyni za “tesaře”, zvláště proto, že někdy se opravdu utnu. Většinou díky své vlastní blbosti. Měla jsem jablka, tvaroh, půlku Hery od minulého pečení (super, alespoň ji spotřebuji) a ostatní suroviny, co mám běžně doma. Tak jsem se jala upéci koláč s tvarohem a jablky.

Klasika, ušlehat tvarohovou náplň, jablíčka, skořice, rozinky, rum…pak přišla řada na těsto…Z hrůzou jsem zjistila, že se tam dává půl kila hladké mouky, takového množství se mi doma nedostávalo. Doprčic, no nic, budu cool a dám tam celozrnnou. Šup tam s ní. Těsto se krásně zpracovalo, vyválelo, jen bylo tmavší, ale něco bylo špatně. Koláč se hezky upekl. Jenomže já záhy zjistila, že ta mouka byla žitná. Takže výsledek byl “chleba s tvarohem a jabkama”😀 No, nebylo to poživatelné ani při dobré vůli a byť se nemá plýtvat jídlem, tohle letělo rovnou🤔.

A jaký byl ten původní recept, který za můj zkažený výtvor nemohl? Koláč s jablky a tvarohem. Zdroj: vareni.cz

Jistě pochopíte, proč se tento příspěvek obejde bez fotografie.

close

Přihlaste se k odběru

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

depressedlion.cz