Hrušky podruhé

Moje milá kamarádka mi věnovala pytlík domácích hrušek. Rozhodla jsem se vyzkoušet další koláč. Chtěla jsem něco rychlého a jednoduchého. Po chvilce googlení mě zaujal tento recept. Je to vcelku obyčejná buchta, zajímavá je ale poleva, která se na koláč dává. Já jsem ji dala až na druhý pokus, protože mi nedošlo, že když do rozpuštěného másla se skořicovým cukrem vyklepnu vajíčko přímo ze skořápky a zamíchám, vzniknou mi z toho míchaná vejce na sladko 🙂 No nic, chybami se člověk učí. Druhé kolo se vydařilo a máslová poleva dává koláči příjemně jemnou chuť, skořicový cukr zase vůni. Hrušky jsem posypala mletým anýzem a kardamomem. Koláč je na povrchu tmavý, ale uvnitř je světlý a krásně vláčný. S výsledkem jsem spokojená.

Jednoduchý šťavnatý hruškový koláč  Zdroj: www.nejrecept.cz

close

Přihlaste se k odběru

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

depressedlion.cz